LAUTTASAARI

MYYNTIHINTA
790.000 €

ASUINPINTA-ALA
162 m2 / 271 m2

HUONEITA
5h

RAKENNUSVUOSI
1955

RAKENNUSTYYPPI
Omakotitalo

KAUPUNGINOSA
Lauttasaari

KAUPUNKI
Helsinki

Arkkitehti Arne Nevanlinnan suunnittelemasta talosta löytyy Suomen arkkitehtuurin kultakauden käytännöllisiä ratkaisuja ja suojaisa piha.

Perustiedot

Sijainti
Lauttasaari

Kaupunginosa
Helsinki

Huoneita
5h

Pinta-ala
162 m2 / 271 m2

Arkkitehti Arne Nevanlinnan suunnittelemasta talosta löytyy Suomen arkkitehtuurin kultakauden käytännöllisiä ratkaisuja ja suojaisa piha. Suojaisalla pihalla kasvaa nurmikkoa, Siperianherne- ja luumupuu. Piha on rajattu tuija pensasaidalla. Vaahtera tontin rajalla lisää osaltaan pihan puistomaista tunnelmaa.

Tanskalaisen tyylisuunnan mukaisesti rakennettu talo on valmistunut vuonna 1955. Talon suunnittelussa toimivuus, luonnollisuus ja kodikkuus muodostivat asumismukavuuden, joka oli uuden tanskalaisen tyylisuunnan mukainen ja poikkesi edukseen paljon tehdystä suomalaisesta talomallista.

Talon julkisivu on aikakautensa mukaisesti pelkistetty ja hillitty. Talo avautuu sisältä puutarhan puolelle. Olohuoneen ja ruokailutilan puoleinen seinä on lähes pelkkää ikkunaa. Liuskekivillä päällystetty patio on suojaisa ja katettu markiisilla, joten kesällä patio on kuin toinen olohuone. Olohuone ja ruokailutila ovat avaraa yhtenäistä tilaa.

Hallista ylös nousevat alkuperäiset avoimet puuportaat ja hallin tiililattia tekevät alakerran kokonaisuudesta autenttisen.

Talossa on neljä makuuhuonetta. Kaksi niistä on yläkerrassa ja näiden harjaan asti avoin katto luo avaran puutalomaisen tunnelman. Ranskalainen parveke avaa toisesta yläkerran makuuhuoneesta kauniin vehreän näkymän ja molempiin huoneisiin on saatu liukuovelliset vaatehuoneet lapetilan alle. Yläkerran makuuhuoneiden väliin on sijoitettu oleskelutila ja kylpyhuone. Alakerran makuuhuoneet sijaitsevat mukavasti talon kummassakin päässä.

Keittiö on laadukkaasti uudistettu kokonaisuudessaan vuonna 2018. Keittiö on Nobilia ja varustettu Mielen kodinkoneilla ja Dekton Kelya tasoilla. Kaappi- ja laskutilaa on runsaasti. Lattia on kauttaaltaan isoa laattaa ja varustettu lattialämmityksellä. Keittiön yhteydessä on suojaisa parveke, johon paistaa aurinko aamuisin sekä päivällä.

Kellarikerroksessa on varaus kylpy- ja saunaosastolle sekä kodinhoitohuoneelle. Kellaritilat ovat alkuperäisessä kunnossa.

Talo sijaitsee arvostetulla ja puistomaisella kadulla. Talo on katua ylempänä omalla 543 m2 tontilla. Talo on kuntotarkastettu ja saat juuri valmistuneen kuntotarkastusraportin nähtäväksi välittäjältä.

TIMO PARTANEN
Kiinteistövälittäjä / Yrittäjä

Ota yhteyttä (#2)

550Helsinki
Timo Partanen / yrittäjä, LKV
+358 50 1815 / timo@550helsinki.fi

TAALERITAIVAS
Vuorikatu 22 A 12 / 00100 HELSINKI
Y-tunnus: 2744905-1

Hits: 766